Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
szynka 10 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane ziemniakami

Ziemniaki gotujemy, a następnie ugniatamy. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju, kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę i smażymy chwilę. Pieczarki (najlepiej duże, takie najłatwiej napełnić farszem) myjemy i wycinamy nóżki, kapelusze kładziemy do góry nogami. Ziemniaki mieszamy z cebulką i szynką, napełniamy nimi pieczarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 20 minut, aż pieczarki zmiękną. Obok pieczarek można ułożyć odcięte nóżki i je również upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 04.09.2013 12:49
smaczne pieczarki
Ewa104 04.09.2013 08:19
Nietypowo nadziane pieczarki.A jak pomysłowo,przy okazji smacznie i niedrogo.Brawo!
Lis 03.09.2013 22:34
Każde nadziewane pieczarki są przepyszne:)
magdziorka6 03.09.2013 22:15
fajne nadzienie
Rafał3 03.09.2013 21:50
Wyśmienite palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak