Pieczarki nadziewane ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 sztuk
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • szynka

    10 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy, a następnie ugniatamy. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju, kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę i smażymy chwilę. Pieczarki (najlepiej duże, takie najłatwiej napełnić farszem) myjemy i wycinamy nóżki, kapelusze kładziemy do góry nogami. Ziemniaki mieszamy z cebulką i szynką, napełniamy nimi pieczarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 20 minut, aż pieczarki zmiękną. Obok pieczarek można ułożyć odcięte nóżki i je również upiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 04.09.2013 12:49
smaczne pieczarki
Ewa104 04.09.2013 08:19
Nietypowo nadziane pieczarki.A jak pomysłowo,przy okazji smacznie i niedrogo.Brawo!
Lis 03.09.2013 22:34
Każde nadziewane pieczarki są przepyszne:)
magdziorka6 03.09.2013 22:15
fajne nadzienie
Rafał3 03.09.2013 21:50
Wyśmienite palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat