Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane ,panierowane i smażone

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
filet z kurczaka 100 g
cebula 1 szt
ser żółty 75 g
natka pietruszki 2 łyżki
sól 2 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 3 szczypty
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane ,panierowane i smażone

Pieczarki myjemy ,osuszamy i oprószamy solą .

Ogonki usuwamy i ich nie używamy do farszu.
Fileta kroimy w drobniutką kosteczkę .
Cebulę obieramy i siekamy również drobno .
Natkę także siekamy .
Ser żółty użyłam Szafira długo dojrzewającego kroimy w drobną kosteczkę .
Wszystkie składniki farszu mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem ,nakładamy łyżeczką do kapeluszy,lekko uciskając.
Do miseczki w bijamy jajko i lekko rozbełtujemy ,maczamy w nim pieczarki zaczynając od środka z nadzieniem i następnie umieszczamy w bułce.
Olej rozgrzewamy i smażymy do zrumienienia pieczarki ok 5min .
Podajemy i na zimno i na ciepło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.12.2015 22:27
robiłam je :)
marzut 26.10.2015 10:38
Pysznie wyglada
Klausia 27.07.2015 21:30
dobre takie:)
Kuchenka 31.03.2014 18:28
bardzo fajne danie
wwwiolka 31.03.2014 10:09
Bardzo ładnie wyglądają.
luna76 31.03.2014 09:59
Świetny przepis :)
Mniam 31.03.2014 09:52
Świetne na przystawkę.
2milutka 31.03.2014 09:13
pycha takie uwielbiam!
Anna133 31.03.2014 09:03
Tak tylko bez panierki ,ale robiłam w zeszłym roku ,także polecam
Pyszota 31.03.2014 09:00
na grilla super
Anna133 31.03.2014 08:44
proste ,smaczne idealne na szybką przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak