Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane orzechami włoskimi i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser gorgonzola 100-150 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
masło 1-2 łyżki
tymianek do smaku
cebula 1/2 szt.
czosnek 1 ząbek
pieczarki 6-8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane orzechami włoskimi i gorgonzolą

Z pieczarek usunąć trzonki. Cebulę posiekać i poddusić na maśle. Dodać zmiażdżony czosnek i pokrojone drobno nóżki grzybów. Poddusić około 5-10min. Orzechy uprażyć na suchej patelni i dosyć drobno posiekać. Wymieszać Cebulę i trzonki pieczarek z pokruszonym serem i orzechami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Masą faszerować kapelusze pieczarek. Ułożyć je na pergaminie i piec w temp. 180-200stopni, aż będą miękkie (około 15-20min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.12.2012 00:19
mniam mniammm;)
marta1371 17.04.2011 21:51
pewnie są smaczne
IlonaAlbertos 27.11.2010 23:40
Bardzo ciekawe połączenie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak