Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Układamy pieczarki - najlepiej na takiej \"drucianej\" wkładce do piekarnika albo w blasze, gdzie na dnie może zbierać się woda. Jeśli położymy pieczarki np. w naczyniu żaroodpornym, bardzo cieknie z nich sok i dół pieczarki jest gotowany a nie pieczony. Pod taką \"drucianą\" wkładkę wkładamy zwykłą, możemy ją wyłożyć folią aluminiową, bo z pieczarek bardzo cieknie, a potem ten sok zapieka się i ciężko to odszorować.
Pieczemy około godziny w temperaturze 190-200 stopni. Jak znacie swoje piekarniki, najlepiej dobierzecie temperaturę, bo łatwo można je przypalić, ale muszą siedzieć wystarczająco długo, żeby upiekło się mięso. Najlepiej wyjąć po godzinie 1 pieczarkę, przeciąć i sprawdzić.
Zamiast zwykłego mięsa mielonego można użyć metki tatarskiej, wtedy mniej przypraw trzeba dodać.