Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 dużych
mięso mielone 250 g
ząbki czosnku 2
cebula mała
jajko
ketchup pikantny
mozzarella małe kulki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalija 03.10.2014 15:46
uwielbiam takie pieczarki :)
asiczekz 02.10.2014 21:25
przepysznie wyglądają, pewnie też tak smakują
cris04 02.10.2014 20:32
Jeszcze nigdy nie robiłam takich pieczarek, choć słyszałam,że są wyśmienite....
Stenka 02.10.2014 17:35
lubię takie
Malinka 02.10.2014 13:17
Zjadłabym ze smakiem :)
Adam/ZUB3R 02.10.2014 12:25
smaczny przepis
wwwiolka 02.10.2014 12:22
Bardzo fajny przepis.
bhb8 02.10.2014 11:11
niestety nie przepadam za pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak