Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 gram
  • mięso mielone

    500 gram
  • jajko

    2
  • cebula biała

    1
  • czosnek

    2
  • pieprz

  • sól

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym foto
z pieczarek usuwamy trzony i oczyszczamy główki tak by w ich wnętrzu było więcej miejsca.
nóżki siekamy w kosteczkę i dodajemy do mięsa mielonego razem z 1 jajkiem i drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym foto
Na koniec mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Małą łyżeczką wypełniamy kapelusze pieczarek tak przygotowanym mięsem.

następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej (można podwójnie) i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. obsmażamy najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana, później przewracamy.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane mięsem mielonym foto
tak przygotowane pieczarki smakują zarówno na ciepło jak i zimno. ja proponuje podawać z frytkami i jakąś sałateczką.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.01.2013 22:01
wyglądają rewelacyjnie
matesko 17.10.2012 13:11
smaczne
jasiek 05.06.2012 11:32
rewelacyjny pomysł
marzenciak1985 25.04.2012 12:01
mniam
Barbara33 17.04.2012 16:07
super
emylka86 13.02.2012 18:26
dlatego właśnie trzeba zacząć smażenie od główki pieczarki, ona się skurczy i farsz lepiej się trzyma : )
Iza10 13.02.2012 18:21
a co należy zrobić by farsz z pieczarek nie wypadł ?
Ewa6274879 11.02.2012 21:46
świetne! Bardzo je lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat