Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
500 gram -
mięso mielone
500 gram -
jajko
2 -
cebula biała
1 -
czosnek
2 -
pieprz
-
sól
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
Kroki postępowania

nóżki siekamy w kosteczkę i dodajemy do mięsa mielonego razem z 1 jajkiem i drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.

następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej (można podwójnie) i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. obsmażamy najpierw od strony pieczarki, aż się zrobi rumiana, później przewracamy.

SMACZNEGO
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się