Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula biała 1 szt
ząbki czosnku 3 szt
jajko 1 szt
marchew pól szt
seler korzeniowy ćwierć szt
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oregano
natka pietruszki
oliwa
ser żółty pół szkl
pieczarki 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obrać i zmielić blenderem na bardzo drobno tak samo zrobić z marchewką i selerem.
Krok 1 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
2
Do miski wkładamy mięso zmielone warzywa, wbijamy jajko i doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami.Wyrabiamy jak na mielone.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
3
Pieczarki oczyszczamy ,pozbawiamy ogonków i wycinamy trochę brzeg.Układamy w naczyniu żaroodpornym skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem i solą.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
4
Z mięsa robimy kulki (trochę większe od orzecha włoskiego) i wkładamy do pieczarek.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30 min ,wyjmujemy z piekarnika posypujemy serem i zapiekamy jeszcze ok 10 min aż ser ładnie się rozpuści .
Krok 5 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 03.11.2014 15:05
Pyszności :)
dodi 03.11.2014 08:47
z chęcia bym zjadła
berys18 03.11.2014 08:40
fajnie wyglądają
wwwiolka 02.11.2014 21:20
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 02.11.2014 19:29
bardzo fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak