Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula biała

    1 szt
  • ząbki czosnku

    3 szt
  • jajko

    1 szt
  • marchew

    pól szt
  • seler korzeniowy

    ćwierć szt
  • sól i pieprz

  • Majeranek suszony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • oregano

  • natka pietruszki

  • oliwa

  • ser żółty

    pół szkl
  • pieczarki

    15 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
Cebulę i czosnek obrać i zmielić blenderem na bardzo drobno tak samo zrobić z marchewką i selerem.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
Do miski wkładamy mięso zmielone warzywa, wbijamy jajko i doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami.Wyrabiamy jak na mielone.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
Pieczarki oczyszczamy ,pozbawiamy ogonków i wycinamy trochę brzeg.Układamy w naczyniu żaroodpornym skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem i solą.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
Z mięsa robimy kulki (trochę większe od orzecha włoskiego) i wkładamy do pieczarek.
Krok 5 - Pieczarki nadziewane kulkami mięsnymi foto
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30 min ,wyjmujemy z piekarnika posypujemy serem i zapiekamy jeszcze ok 10 min aż ser ładnie się rozpuści .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia.s 03.11.2014 15:05
Pyszności :)
dodi 03.11.2014 08:47
z chęcia bym zjadła
berys18 03.11.2014 08:40
fajnie wyglądają
wwwiolka 02.11.2014 21:20
Bardzo fajny przepis.
RenataZ-et 02.11.2014 19:29
bardzo fajna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat