Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane kaszanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 2 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
chrzan śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane kaszanką

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy nogi. Kaszankę wyciągamy z osłonki i kroimy w plastry. Cebule obieramy i siekamy drobno. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy cebule dodajemy pokrojona kaszankę i razem podsmażamy , mieszając aby powstała jednolita masa. Doprawiamy pieprzem do smaku. Kaszankę nakładamy do kapeluszy pieczarek. Wkładamy do piekarnika na ok 10 min. Podajemy z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.10.2014 16:55
Podoba mi sie ten sposób na pieczarki.
babajaga1969 30.03.2013 12:40
fajny pomysłowy przepis
Sylwia26 30.03.2013 09:02
fajny przepis
Mira85 30.03.2013 07:32
Proste i szybkie napewno wyprobuje
iwa643 30.03.2013 07:12
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak