pieczarki nadziewane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    7 sztuk
  • mięso mielone

    300 g
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • żółty ser

    7 plastrów
  • pieprz

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy (można też obrać ze skóry), odrywamy nóżki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do mięsa, dodajemy przyprawy i jajko, mieszamy. Nadziewamy pieczarki. Pieczemy w piekarniku około 30 minut, po tym czasie przykrywamy żółtym serem i pieczemy aż się stopi. Podajemy posypane szczypiorkiem, dobrze smakują polane sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 03.10.2013 11:56
fajne pieczarki
Monia 03.10.2013 09:13
Muszę się kiedyś skusić na ich zrobienie :)
natalia.doradca 03.10.2013 08:29
ładnie i smacznie wyglądają
gibli 03.10.2013 08:12
ciekawy pomysł:)
misia53 03.10.2013 00:35
wykwintne pieczarki
Cranberry 02.10.2013 23:14
Fajny pomysł
marcia7 02.10.2013 23:07
nadziewane i pięknie podawane
iwi 02.10.2013 22:51
Swietny pomysł
dziewczyna_z_kodeksem 02.10.2013 22:37
uwielbiam faszerowane warzywa
ao_12 02.10.2013 22:13
bardzo fajnie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat