Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Ok. 15 sztuk ( równych wielkością ,raczej większych , otwartych) pieczarek

4 łyżki granulatu sojowego

łyżka zmielonych płatków owsianych

cebulka

przyprawy w.g uznania

Kapelusiki pieczarek wrzucić na wrzącą osoloną i przyprawioną wodę . zagotować 3 min. , odcedzić .

farsz :

trzy pieczarki oraz pozostałe korzonki pokroić, poddusić z pokrojoną
cebulką dodać namoczony granulat , płatki i przyprawy .
Napełniać kapelusiki masą ,spody obtoczyć bułką tartą ,
ułożyć na blachę i zapiec ok. 30 minut .


Tym samym farszem można napełniać pieczone ziemniaki .

Gotujemy ziemniaki w mundurkach , studzimy , obieramy , kroimy wzdłuż ,
drążymy wgłębienia i napełniamy farszem, zapiekamy .
Udekorować natką pietruszki lub sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.10.2011 10:14
dobre
Joanna108
Joanna108 24.09.2010 08:09
hm ... tylko skąd wziąść ten granulat sojowy? Ja taki kiedyś sprowadzałam dla kiienta, ale on go używał do wyrobów na skalę przemysłową (konkretnie do wędlin - lepiej się grilowały i piekły). Nie wiedziałam, że da się to kupić detalicznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak