Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szkl
woda 5 szkl
cukier kryształ 1 szkl
sól 1 łyżka
pieczarki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki oczyść , wrzucić na wrzątek i gotować 2 min. odcedzić przełożyć do słoiczków. Z wody , octu, cukru , soli, liścia ziela zagotować zalewę . Zimną zalewą zalać pieczarki. Pasteryzować 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 16.08.2013 20:45
fajne pieczareczki
Wafelek2601 21.07.2013 16:09
Uwielbiam takie pieczarki, są idealne i do sałatek i na kanapkę i nawet do podania osobno.
Jodaj 07.12.2012 13:37
uwielbiam takie pieczarki :)
Bernadeta1 15.10.2012 00:25
bardzo lubię
Kas2 11.10.2012 23:32
smaczne są!
Juleczka20 06.10.2012 11:07
pycha:) uwielbiam
dorotka0000025 17.09.2012 14:33
wygladaja apetycznie
adelajda 07.09.2012 06:32
apetyczne !
jozefinach 01.09.2012 08:44
Piękne pieczarki.
AURELKA 31.08.2012 12:36
uwielbiam takie pieczareczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak