Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 200 g
pieczarki 10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej
sól
pieprz
papryka mielona
Kolendra cała Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki inaczej

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i usuwamy korzonki , mięso doprawiamy podanymi wyzej przyprawami i na chwilkę wyrabiamy , aż sie ładnie połączy nie dajemy do niego jajka !
Każdą pieczarkę faszerujemy mięsem ;
Krok 1 - Pieczarki inaczej foto
2
Następnie w roztzrepanym jajku panierujemy każdą pieczarkę ,a potem w bułce , taką gotową pieczemy w głębokim tłuszczu ok 5 min .
Krok 2 - Pieczarki inaczej foto
3
Upieczone układamy na sałacie i ja podałam jeszcze z moja marynowaną cukinią , dobrze też pasuje , papryka marynowana czy ogórki , idealne na ciepło jak i na zimno .
Krok 3 - Pieczarki inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.11.2012 20:21
kiedyś się zastanawiałam jakie mozna inne grzybki faszerować ?
Stenka 10.10.2012 18:53
pycha
Anna133 21.09.2012 08:00
Łatwe i bardzo smaczne ,a do tego mozna jeść na zimno i gorąco
Roksana1 19.09.2012 15:42
ekstra:)
qrasnqleq 19.09.2012 14:36
rewelka...robię często
Agnieszka91 19.09.2012 14:25
super pomysł
angelika14 19.09.2012 14:25
też takie robię i dodatkowo przed jedzeniem polewam sosikiem chrzanowym pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak