Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pieczarki inaczej

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone
200 g
Sklep Prymat
pieczarki
10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
olej
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
Kolendra cała Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki inaczej

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i usuwamy korzonki , mięso doprawiamy podanymi wyzej przyprawami i na chwilkę wyrabiamy , aż sie ładnie połączy nie dajemy do niego jajka !
Każdą pieczarkę faszerujemy mięsem ;
Krok 1 - Pieczarki inaczej foto
2
Następnie w roztzrepanym jajku panierujemy każdą pieczarkę ,a potem w bułce , taką gotową pieczemy w głębokim tłuszczu ok 5 min .
Krok 2 - Pieczarki inaczej foto
3
Upieczone układamy na sałacie i ja podałam jeszcze z moja marynowaną cukinią , dobrze też pasuje , papryka marynowana czy ogórki , idealne na ciepło jak i na zimno .
Krok 3 - Pieczarki inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.11.2012 20:21
kiedyś się zastanawiałam jakie mozna inne grzybki faszerować ?
Stenka 10.10.2012 18:53
pycha
Anna133 21.09.2012 08:00
Łatwe i bardzo smaczne ,a do tego mozna jeść na zimno i gorąco
Roksana1 19.09.2012 15:42
ekstra:)
qrasnqleq 19.09.2012 14:36
rewelka...robię często
Agnieszka91 19.09.2012 14:25
super pomysł
angelika14 19.09.2012 14:25
też takie robię i dodatkowo przed jedzeniem polewam sosikiem chrzanowym pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak