Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki i grzybki mun w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzybki mun 1 garść
cebula biała 1 szt
pieczarki 25 dag
masło 1 łyżka
bulion 1 szklanka
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 1 szklanka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki i grzybki mun w śmietanie

Grzybki mun gotujemy kilka minut. Następnie studzimy i kroimy w paseczki. Pieczarki kroimy w plasterki większe kostkę. Cebulę białą obieramy i siekamy drobno. Na maśle podsmażamy cebulkę i grzybki mun. dodajemy pieczarki. smażymy. Podlewamy 1/2 szklanki bulionu i dusimy chwilę. Doprawiamy sola i pieprzem. Zaciągamy śmietaną. Jeszcze raz doprawiamy. Podajemy z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 05.03.2013 09:20
fajne połączenie ciekawe jak smakuje
msmors 05.03.2013 08:15
bardzo ciekawy przepis
Janina 05.03.2013 08:15
bardzo pyszne
Pyszota 05.03.2013 08:10
bardzo lubię grzyby mun, na pewno pyszny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak