Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki grillowane nadziewane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
chorizo 200 g
sól do smaku
olej rzepakowy do posmarowania
koper świeży do smaku
oscypek 1 szt/150g
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki grillowane nadziewane

Duże pieczarki myjemy i solimy , smarujemy takze olejem z każdej str ,wewnątrz również .
Paprykę 1 szt kroimy w kosteczkę ,a drugą w plastry , posłużą one do dekoracji jako podstawka pod pieczarki .
Kielbasę chorizo kroimy w kosteczkę , ser również .
Na tackach do grilowania ,również posmarowanych olejem , umieszczamy plastry papryki , na to dajemy pieczarki , a na koniec dajemy farsz do środka i solimy , nie za dużo bo kiełbasa i ser są słone , mozna jeszcze dać pieprzu i oczywiście koperek do smaku .
Grillujemy ok 20 min , by się ser stopił i pieczarki lekko skurczyły ,ale nie na wiór , mają być soczyste ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 06.07.2013 21:22
Pieczarki i papryka sie swietnie nadają na grilla ;)LUbię pod wieloma postaciami
Babciagramolka 06.07.2013 15:23
Lubie pieczarki. Też zapiekam ale takich nie próbowałam - zapowiadają się smakowicie
Anna133 06.07.2013 14:21
my uwielbiamy takie potrawy
idealme 06.07.2013 13:26
muszą być pyszne!:)
Aleksandra/Olcia 06.07.2013 12:53
robie podobne pycha
marcia7 06.07.2013 12:46
dobrze nadziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak