Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane szpinakiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10
szpinak 100 g
śmietana 30% 50 ml
serek topiony 2 trójkąty śmietankowe
masło
olej rzepakowy
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
mozzarella 2 łyzki startej żółtej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na maśle podsmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy śmietankę oraz serki i razem dusimy do czasu, aż serki się rozpuszczą.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane szpinakiem foto
2
Na patelni podsmażamy kapelusze pieczarek, doprawione do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane szpinakiem foto
3
Następnie kapelusze przekładamy do naczynia żaroodpornego, nadziewamy sosem szpinakowym i posypujemy mozzarellą.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane szpinakiem foto
4
Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia i zarumienienia żółtego sera.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.03.2014 20:23
może byc pyszne
xjustynka89x 02.03.2014 15:42
ooo trzeba spróbować takiego połączenia...
Poison1988 01.03.2014 18:13
pieczarki i szpinak - brzmi smakowicie choć takiego zestawienia jeszcze nie robiłam :)
Zdzisław 01.03.2014 14:34
dla mnie smaczna potrawa
Christopher 01.03.2014 13:59
Ładne pieczareczki.
berys18 28.02.2014 21:23
cudownie wyglądają
Mniam 28.02.2014 21:03
Fajny pomysł.
MarchiochaKucharzy 28.02.2014 20:59
uwielbiam takie dania:)
kasiaw 28.02.2014 20:51
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak