Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 8 sztuk
szpinak świeży 1,5 szklanki
żółty ser 8 plastrów
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 4 łyżki
sól do smaku 4 szczypty
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 szczypty
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki obrać i wyciągnąć trzonki grzyba. Nogi oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Liście szpinaku dobrze opłukać, odciąć łodygi i podrzeć na mniejsze kawałki. Czosnek umyć, obrać i rozgnieść. Kapelusze nasmarować olejem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć nogi pieczarek, gdy pieczarki puszczą wodę dodać liście szpinaku. Całość smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Smażyć tak długo aby odparować całą wodę z warzyw. Do kapeluszy nałożyć równomiernie ostudzony farsz. Następnie na każdy kapelusz położyć po jednym plasterku sera i doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Kapelusze zawinąć w folię aluminiową i zapiekać na grillu przez 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.10.2013 18:56
bardzo lubię takie pieczarki :)
RenataZ-et 16.02.2013 21:55
jak dla mnie-rewelacja!
AURELKA 20.12.2012 15:24
pycha
gosia561 01.08.2012 14:39
ale pyszności
Rafał10 02.07.2012 11:15
uwielbiam pieczarki... w ogóle wszystkie składniki z Twojego dania :)
caralajna 30.06.2012 08:43
smaczne i zdrowe! :)
halina17 23.06.2012 12:04
dobre pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak