Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Zewy

Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 szt dużych
  • ser żółty

    250 g
  • Cebulka smażona Prymat

    1/2 szk
  • schab

    100 g suszony
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki faszerowane serem, schabem i cebulką Zewy


Z oczyszczonych pieczarek usunąć trzonki i lekko.
Pieczarki posolić.
Połowę trzonków i ser zetrzeć na tarce a schab pokroić w plasterki i potem na paseczki.
Pokrojone składniki umieścić w miseczce, dodać cebulkę i przyprawy do smaku i wymieszać nadzienie.
Potem farsz rozdzielić napełniając nim każdą pieczarkę, ukladać ja na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczarki piec około 30 minut w 200 stopniach.
Podawać na gorąco jako przekąskę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Jagódka17
Jagódka17 12.02.2018 21:04
super danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat