Pieczarki faszerowane mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1/3 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • oliwki zielone

    9 sztuk
  • koperek

    2 gałązki
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • pieprz

    1 do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Pieczarki myję, obieram ze skórki i wykrawam nóżki.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki przesmażam na patelni, doprawiam solą, pieprzem, dodaję bazylię i oregano suszone. Dodaję do kaszy razem z pokrojoną mozzarellą w kostkę.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Pieczarki napełniam farszem i do każdej dodaję oliwkę zieloną i pokrojoną papryczkę chili.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni.
Krok 6 - Pieczarki faszerowane mozzarellą foto
Po wyjęciu posypuję koperkiem pokrojonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 28.02.2015 17:06
pięknie wyglądają
Mati13 17.02.2014 17:43
kolorowo i pysznie - pięknie
Jagódka77 17.01.2014 14:16
ciekawy pomysł na niebanalne danie
reniatka 10.03.2013 12:01
fantastyczne
Alex_M 05.03.2013 11:05
fantastyczne :)
cooleczka 04.03.2013 08:10
wyglądają niezwykle kusząco :)
Agnieszka_B 03.03.2013 21:02
Wyglądają cudnie!! Przepis chętnie wypróbuję :)
Mysiunia 03.03.2013 17:24
Dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu :)
Granita 03.03.2013 16:57
bardzo pomysłowe i kolorowe-super
Kasnaj 03.03.2013 14:32
Bardzo fajny pomysł na efektywną przekąskę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat