Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka

Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 sztuk
  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • ser

    200 gramów
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, wycinamy nóżki i robimy delikatne wgłębienie w każdej pieczarce. Nóżki kroimy na kawałki, wykorzystujemy także to co wydrążyliśmy z pieczarek - posłuży nam to do farszu.

Filet z kurczaka drobno kroimy i oprószamy przyprawą do kurczaka. Przekładamy na patelnię i smażymy na oleju. Dodajemy kawałki grzybów, chwilę wszystko dusimy i następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Gotowym farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na wysmarowaną olejem blachę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Pod koniec pieczenia pieczarki posypujemy startym serem. Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 05.12.2013 18:58
bardzo dobre
Bernadeta1 14.10.2013 19:16
ślinka leci na taką przekąskę
Wiesława1 03.10.2013 20:22
pieczareczki palce lizać
Papryczka 03.10.2013 19:14
smaczniutkie pieczarki
sasanka 03.10.2013 19:05
Ostatnio miałam takie większe pieczarki, które by były akurat do takich eksperymentów ale w końcu poszły na inny cel :) następnym razem wypróbuję Twój przepis bo pieczarki uwielbiam :D
V_kuchareczka 03.10.2013 19:05
świetny pomysł
AZgotuj 03.10.2013 18:57
apetyczne:)
Czarnula87 03.10.2013 18:25
przyjemne danie :)
Konczi 03.10.2013 18:23
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat