Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka

4.0
(29)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
filet z kurczaka 1 sztuka
ser 200 gramów
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka

Pieczarki obieramy, wycinamy nóżki i robimy delikatne wgłębienie w każdej pieczarce. Nóżki kroimy na kawałki, wykorzystujemy także to co wydrążyliśmy z pieczarek - posłuży nam to do farszu.

Filet z kurczaka drobno kroimy i oprószamy przyprawą do kurczaka. Przekładamy na patelnię i smażymy na oleju. Dodajemy kawałki grzybów, chwilę wszystko dusimy i następnie przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.

Gotowym farszem napełniamy każdą pieczarkę. Układamy na wysmarowaną olejem blachę i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut. Pod koniec pieczenia pieczarki posypujemy startym serem. Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 05.12.2013 18:58
bardzo dobre
Bernadeta1 14.10.2013 19:16
ślinka leci na taką przekąskę
Wiesława1 03.10.2013 20:22
pieczareczki palce lizać
Papryczka 03.10.2013 19:14
smaczniutkie pieczarki
sasanka 03.10.2013 19:05
Ostatnio miałam takie większe pieczarki, które by były akurat do takich eksperymentów ale w końcu poszły na inny cel :) następnym razem wypróbuję Twój przepis bo pieczarki uwielbiam :D
V_kuchareczka 03.10.2013 19:05
świetny pomysł
AZgotuj 03.10.2013 18:57
apetyczne:)
Czarnula87 03.10.2013 18:25
przyjemne danie :)
Konczi 03.10.2013 18:23
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak