Pieczarki faszerowane mięsem z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    12 szt
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • ser

    200 g
  • przyprawa do kurczaka

  • sól do smaku

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy,wycinamy nóżki i robimy delikatne wgłębienie w każdej pieczarce. Nóżki kroimy na kawałki,wykorzystujemy także to co wydrążyliśmy z pieczarek,posłuży nam to do farszu.

Filet z kurczaka drobno kroimy,oprószamy przyprawą i smażymy na oleju,dodajemy kawałki grzybów,chwilę wszystko dusimy,przyprawiamy solą,pieprzem i ziołami.

Gotowym farszem napełniamy każdą pieczarkę,układamy na wysmarowaną olejem blachę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.Pod koniec pieczenia pieczarki posypujemy startym serem.
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 05.12.2013 18:58
bardzo dobre
Bernadeta1 14.10.2013 19:16
ślinka leci na taką przekąskę
Wiesława1 03.10.2013 20:22
pieczareczki palce lizać
Papryczka 03.10.2013 19:14
smaczniutkie pieczarki
sasanka 03.10.2013 19:05
Ostatnio miałam takie większe pieczarki, które by były akurat do takich eksperymentów ale w końcu poszły na inny cel :) następnym razem wypróbuję Twój przepis bo pieczarki uwielbiam :D
V_kuchareczka 03.10.2013 19:05
świetny pomysł
AZgotuj 03.10.2013 18:57
apetyczne:)
Czarnula87 03.10.2013 18:25
przyjemne danie :)
Konczi 03.10.2013 18:23
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat