Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
mięso mielone 40 dkg
cebula 1
ser żółty
pietruszka
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem i serem

Pieczarki umyć i obrać- najlepiej, aby były dosć duże, aby zmieścił się farsz. Wyciąć nóżki. Cebule drobno pokroic i podsmażyć na oleju na złoto. Dodac mięso mielone i razem usmażyć. Doprawic do smaku solą i pieprzem. Do pieczarek wkładać farsz mięsny. Na to zetrzeć żółty ser i posypac papryka słodka i ostrą. Piec w piekarniku ok. 30-40 minut w 180 stopniach. Udekorowac posiekana pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 16.07.2013 12:03
uwielbiam pieczarki w takim wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak