Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
mięso mielone 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
cebula 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Porada

pieczarki można podać na zimno z dipem czosnkowym jako przystawkę

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki obrać i usunąć nóżki.
mięso mielone doprawić wg. własnego gustu
i dodać 2 łyżki zimnej wody- wyrobić.

Nadziewać kapelusze pieczarek mięsem.
Obtoczyć w bułce tartej(ale tylko mięso).
Podsmażyć na oliwie na złoty kolor.

Pieczarki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika
na 30 minut w 150 stopniach.

Nożki pieczarek pokroić,cebule drobno posiekać.
Podsmażyć razem na oliwie z pieczarek.
Lekko posolić i popieprzyć.

Polać ziemniaczki a obok wyłożyć pieczarki

SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 02.02.2015 20:35
bardzo lubię takie pieczarki
irenka 02.02.2015 19:46
pyszne jedzonko
jasiek 02.02.2015 19:45
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak