Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki

pieczarki 1 kg
piersi z kurczaka 1
cebula 2
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
jajko 2

sos

majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane kurczakiem z sosem czosnkowym

Cebulę pokroić w kosteczkę. Kurczaka drobno pokroić. Cebulę i kurczaka razem usmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki obrać i wyciąć nóżki. Farsz włożyć do pieczarek. Jajko roztrzepać i lekko posolić. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce. Usmażyć na oleju. Czosnek obrać i zmiksować z majonezem i śmietaną. Koperek drobno pokroić i dodać do sosu. Sos podawać d osobnym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.07.2014 19:09
ciekawy przepis
asiczekz 03.07.2014 13:00
wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak