Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane jajkiem i orzechami włoskimi

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 16-18 szt.
orzechy włoskie 3-4 szt.
czosnek 1 ząbek
pieprz czarny do smaku
masło 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 1 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane jajkiem i orzechami włoskimi

Pieczarki oczyszczamy i wycinamy z nich nóżki. Nóżki pieczarek, jajko i orzechy drobno siekamy. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło, wrzucamy czosnek i posiekane nóżki, smażymy aż zmiękną. Dodajemy następnie posiekane jajko i orzechy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem wypełniamy kapelusze pieczarek, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy przez około 20 minut w temp. 180°C. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.09.2013 16:52
super połączenie
JOANNA16 17.05.2013 15:31
super przepis
Stenka 13.03.2013 07:29
lubię orzechy w potrawach
malaczarna23 09.03.2013 10:48
fajne połączenie,z orzechami nie robiłam
mufinka79 01.01.2013 17:59
Dziękuję :)
Joanna46 01.01.2013 11:47
Smakowite kąski.
dwa pokoje z kuchnią 31.12.2012 20:34
też mi się podobają!
Isia 31.12.2012 18:07
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak