Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane jabłkiem i fetą posypane żółtym serem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 1/2 kostki
sól do smaku ewentualnie
pieczarki 12 sztuk
ser żółty do (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane jabłkiem i fetą posypane żółtym serem

Pieczarki myjemy, osuszamy, oddzielamy nóżki od kapeluszy. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej kapelusze pieczarek. Jabłko obieramy i wydrążamy środek, razem z nóżkami pieczarek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser feta rozcieramy w miseczce, dodajemy starte jabłko i pieczarki i dokładnie mieszamy (tak aby powstała masa). Powstałą masę możemy ewentualnie dosolić do smaku, ale musimy pamiętać o tym, że feta jest słona (ja dodałam szczyptę soli). Gotową masą napełniamy pieczarki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 minut. Od razu po wyjęciu posypujemy startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym i dekorujemy listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.11.2012 11:33
pycha
miroslawa 28.11.2012 05:24
fajne i smaczne
magdziorka6 27.11.2012 17:15
fajne połączenie
Małgorzata106 27.11.2012 16:41
super
Zdzisław 27.11.2012 16:38
smacznie
V_kuchareczka 27.11.2012 16:09
ciekawy pomysł
medi 27.11.2012 15:56
Ale pyszności aż zgłodniałam:)super przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak