Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane fetą z przyprawami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

feta 1 op.
szczypior 3 łyżki
sól
masło
pieczarki 6 szt.
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane fetą z przyprawami

1.z grzybów odciąć trzonki a kapelusze oczyścić
2.trzonki oraz paprykę drobno pokroić
3.szczypior posiekać
4.fetę przełożyć do miseczki i rozetrzeć na gładką masę
5.do serka dodać warzywa oraz przyprawy i dobrze rozmieszać
6.każdy kapelusik wysmarować w środku miękkim masłem (cienko)
7.pieczarki faszerować dość obficie
8.pieczarki zawinąć w folię i zapiekać do miękkości w piekarniku; potrawę można z powodzeniem sgrilować.
9.przed podaniem posypać zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.01.2013 20:20
super pomysł taki inny
ewaa 09.01.2012 18:30
bardzo fajny i smaczny pomysł:)
hastalavista 13.04.2011 14:32
świetny pomysł!
Kate131 30.01.2011 10:01
pysznosci
annamariakowalczyk3 28.11.2010 21:48
super,
annamariakowalczyk3 28.11.2010 21:48
super,
Grażyna13 09.11.2010 15:32
To musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak