Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane boczkiem i serem

5.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
6 szt
ser żółty
ząbek czosnku
2 szt
boczek wędzony
4 plastry
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane boczkiem i serem

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać, wykroić z nich nóżki i wydrążyć środek.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane boczkiem i serem foto
2
Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek, czosnek, cebulę i pokrojone nóżki.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane boczkiem i serem foto
3
Gdy farsz będzie już gotowy, nakładamy go do kapeluszy pieczarek.
Całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfance w temperaturze 200 stopni przez ok. 20-30 minut.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane boczkiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 04.11.2013 13:47
pyszne pieczarki, moje ulubione
nutellla 04.11.2013 13:26
ciekawie wygląda
Aleksandra/Olcia 04.11.2013 12:34
bardzo lubię takie pieczarki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak