Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1
olej do smażenia pół szklanki
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki obierz i pousuwaj z nich nóżki. Cebulę pokrój, czosnek posiekaj drobno. Olej rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż samą cebulę z czosnkiem, później dodaj mięso mielone i smaż jeszcze co najmniej 25 minut. Do mięsa dodaj bułkę tartą i uformuj z niego kulki wielkością dopasowane do pieczarek. Kulki z mięsa mielonego poukładaj w miejsce usuniętych nóżek od pieczarek. Całość smaż na głębokim tłuszczu, najpierw od strony kapelusza, później od strony mięsa mielonego.

Podawaj na gorąco z sosem czosnkowym i tartym serem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 14.07.2011 13:03
to jest dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak