Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dużych
sól
parmezan starty 4 łyżki
ząbki czosnku 2
papryczka chili
szynka parmeńska 100 g
mozzarella
oliwki czarne 2 łyżki
pomidory suszone Smak kilka
oregano 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 łyżka
śmietana gęsta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki po opłukaniu osuszyłem , wyciąłem korzonki , posoliłem od środka i z zewnątrz.
Farsz : starty parmezan , drobno posiekany czosnek , posiekaną papryczkę , pokrojoną na drobno szynkę prosciutto , rozdrobniona na drobno mozarellę , posiekane oliwki i suszone pomidory wraz z posiekanymi ziołami wymieszałem w misce. . Dodałem śmietanę i ponownie delikatnie wymieszałem.
Tak przygotowany farsz odstawiłem na krótko do lodówki. Następnie nałożyłem farsz do pieczarek , tak aby powstał „ kopczyk” . Pieczarki wyłożyłem na blachę z papierem do wypiekania. Rozgrzałem piekarnik do temp. 180 stopni . Zapiekałem ok. 25 minut.
Podałem na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 27.07.2015 21:31
podoba mi się :)
Grazyna0211 11.11.2014 18:03
pyszna przekąska
mirosława4 11.11.2014 15:30
zapowiadają się smacznie
IwonaDD 11.11.2014 14:40
bardzo apetyczne
marzut 11.11.2014 13:13
świetny wygląd :). Muszę spróbować.
gosia561 11.11.2014 12:49
wyglądają przepysznie
Triss 11.11.2014 12:16
Prezentuja sie smacznie. :)
Joannasz3190 11.11.2014 11:31
Muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak