Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki duszone z filetem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki

pieczarki 100 gram
sok z cytryny 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

filet

pierś z kurczaka 1 pojedyncza
sól i pieprz do smaku
boczek surowy 1 plaster
cebula biała 1/4 sztuki

ziemniaki

ziemniaki 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone z filetem

Pieczarki czyścimy kroimy w kawałki. Dusimy pod przykryciem z odrobiną masła, sokiem z cytryny.
Ziemniaki kroimy w plastry przyprawiamy do smaku, pieczemy w piekarniku 15 minut w 180 stopniach.
Filet przyprawiamy do smaku pieprzem i sola, obsmażamy delikatnie na patelni. Układamy na blaszce na wierzch dajemy posiekana cebulkę, plaster boczku. Pieczemy 15 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.01.2017 22:02
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak