Pieczarki duszone po mojemu

Pieczarki duszone po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 gram
  • masło

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki duszone po mojemu

Pieczarki czyszczę, kroję na cieniutkie plasterki. Czasem jak mi się nie chce kroić ścieram na tarce (tej na której ściera się ogórki do mizerii). Masło rozpuszczam na patelni, wrzucam pieczarki i duszę dodając przyprawy. Duszę ok 30 min. Takie pieczarki można użyć do pizzy, zapiekanek lub jako farsz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Jodaj 27.08.2012 14:22
bardzo smaczne te pieczarki :)
Rybciia 23.07.2012 09:59
smaczne :-)
Adamorek 15.04.2012 19:59
tez po mojemu
leonkot 13.04.2012 17:54
bardzo lubię duszone pieczarki
Robert10 04.04.2012 20:07
smaczne
Adamorek 11.03.2012 20:33
mogą być niezłe z majerankiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat