Pieczarki duszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    35 dag
  • masło

    2 łyżki
  • woda

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki należy oczyścić i pokroić w plasterki. Poddusić je w garnku podlewając 1/2 szklanki wody. Gdy będą miękkie, a woda odparuje należy dodać masło roślinne i wymieszać. Pieczarki doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 10.10.2012 18:54
nie daję wody, bo pieczarki puszczają dość
IKrakowianka 03.06.2012 21:45
bardzo lubię pieczarki
Pola5 15.07.2011 23:32
lubię pieczarki, więc wypróbuję ten przepis
Andzia1977 28.06.2011 22:25
UWIELBIAM PIECZARKI, POD KAŻDĄ POSTACIĄ. JUŻ JESTEM GŁODNA
Magda60 15.05.2011 09:22
dobre
jolita 09.05.2011 12:31
mniam
artur7 20.04.2011 07:28
pycha
Małgorzata106 30.03.2011 08:51
pyszne
szajba2 21.03.2011 15:30
lubię przydusić grzybka
malaczarna23 22.02.2011 12:53
pycha , pieczarki :) uwielbiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat