Pieczarki czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    16 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    1/2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • żółty ser starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 13.01.2014 09:13
fajne na przekąskę
rutynka 16.01.2012 09:58
mm pyszne
Papryczka 16.12.2011 16:47
smaczne
Joanna108 10.11.2011 13:27
mniam
kochanyptysiu 17.02.2011 12:28
piekne
cukiereczek 16.02.2011 11:55
Wierz posypujemy startym żółtym serem
traktorek 22.12.2010 15:35
pięknie wyglądają
cukiereczek 25.05.2010 08:03
Można dać więcej sera.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat