Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki czosnkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
czosnek 12 ząbków
szczypiorek 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki czosnkowe

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i pozbawiamy "nóżek".
Krok 1 - Pieczarki czosnkowe foto
2
Ząbki czosnku obieramy i drobniutko siekamy. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach.
Krok 2 - Pieczarki czosnkowe foto
3
Następnie do pieczarek wkładamy czosnek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wierzch posypujemy tartym serem.
Krok 3 - Pieczarki czosnkowe foto
4
Następnie przekładamy pieczarki na grilla i pieczemy około 10 min.
Jeśli grillujemy na otwartym ogniu warto pieczarki zawinąć w "sreberko".
Krok 4 - Pieczarki czosnkowe foto
5
Podajemy cieplutkie pieczarki prosto z grilla, na chłodno już tak dobrze nie smakują. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)
Krok 5 - Pieczarki czosnkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 30.05.2014 21:03
też takie czasem robię
Beatris 30.05.2014 17:24
Pyszniutkie grzybki:)
Pani Domu 30.05.2014 12:40
fajny pomysł na pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak