Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkarze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże suche 50 g
cukier kryształ 1 łyżka
mąka pszenna 500 g
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól 2 łyżeczki
margaryna kostka 60 g
pieczarki 500 g
cebula biała 2 sztuki
boczek wędzony 30 plastry
ser gouda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkarze

Świerze drożdże wymieszać z cukrem,2 łyżkami mąki i częścią ciepłego mleka.Pozostawić do wyrośnięcia.Rozpuścić masło z resztą mleka.Wyrośnięty rozczyn wraz z ciepłym mlekiem i masłem dodać do mąki z solą.Jajko roztrzepać widelcem i dodać do pozostałych składników,zostawiając 1 łyżkę na posmarowanie brzegów pieczarkarzy.Wyrobić ciasto,tak aby odstawało od ręki,w razie potrzeby dodać trochę mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Ciasto podzielić na 14 części.Każdą część rozłkować na placek,ułożyć na wysmarowanej olejem blasze.Brzegi placków posmarować jajkiem,rozłożyć pieczarki,cebulę,boczek wędzony i ser.Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach C na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina33 17.02.2014 11:43
najlepiej smakuje z sosem czosnkowym zrobionym przez siebie ;) z jogurtu naturalnego najlepiej
ssylwiaa 16.02.2014 17:40
rewelacja :)
DorotaZ 16.02.2014 17:21
Świetny pomysł:)
Ania321 16.02.2014 17:14
zjadłabym z apetytem :)
Joannasz3190 16.02.2014 16:09
Pyszności :)
Kuchenka 16.02.2014 16:09
pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak