Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkarze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 sztuka
pieczarki 1 kg
olej do pieczarek
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 2 łyzeczki
żółtko jajek do posmarowania ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkarze

Kroki postępowania

1
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/279245/ciasto-drozdzowe.html - tutaj znajduje się przepis na ciasto drożdżowe
Krok 1 - Pieczarkarze foto
2
Dzielimy na kawałki. robimy kulki i wykładamy na papier pieczeniowy wyłożony na blasze piekarnika. Przykrywamy by podrosły. Ja robiłam duże pieczarkarze.
Potem szklanką na środku robimy wgłębienie. Palcami wykłądamy dalej boki.
Krok 2 - Pieczarkarze foto
3
Pieczarki obieramt, kroimy. Podduszamy z olejem. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy bazylię. Meszamy. Wykładamy na ciasto. Brzegi smarujemy żółtkiem za pomocą pędzelka. Pieczmy w temp 190 stopni. Idealne na śniadanie, kolacje , a nawet obiad.
Krok 3 - Pieczarkarze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.07.2013 18:55
ja też lubię takie pyszności:-)
dianix 04.05.2013 20:01
tz robie, uwielbiam pieczarki
Poison1988 21.04.2013 08:29
aż ślinka cieknie na sam widoczek :)
Piter 31 21.04.2013 08:28
Bardzo smacznie wyglądają.
LoLa 21.04.2013 08:09
mniam mniam
kupiska 20.04.2013 19:29
lubie takie potrawy:)
Konczi 20.04.2013 19:00
smacznie wyglądają
Sylwia26 20.04.2013 18:26
apetycznie wyglądamy
bogusia19 20.04.2013 18:23
super wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak