Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piątkowy bezmięsny obiad

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
jaja 4 szt
sałata lodowa 2000 g
rukola 150 g
masło 30 g
koper
czosnek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
sos winegret
sól
kostka rosołowa 1 szt
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: piątkowy bezmięsny obiad

Ziemniaki gotujemy w skórce razem z wołową kostką rosołową. Następnie obieramy przekrawamy na pół, wydrążamy delikatnie środek.

Masło- Masło musi być miękkie w temp pokojowej. Dodajemy do niego z ok 2-3 rozdrobnione ząbki czosnku koper i przyprawę do ziemniaków.
Gotowe masło wkładamy do środka ziemniaków. Ziemniaki pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni przez ok 20 minut.

Sałata-sałatę rozdrabniamy mieszamy z sosem winegret wierzch posypujemy drobno pokrojonymi bakaliami.
Jajka smażymy na maśle.
Jest to proste i szybkie danie i powiem, że pomimo prostoty i bardzo małych kosztów całkiem dobrze smakowało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 20.02.2013 11:30
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak