Piątkowe kotlety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • przyprawa do dań z jajek

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • mleko 2%

    1/2 szklanki
  • ser żółty

    10 dag
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

  • kajzerka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i razem z odciśniętą bułką dokładnie skręcić przy pomocy robota .
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle ,dodać do jajek razem z surowym jajkiem , doprawić do smaku i wyrobić gładką masę .Gdyby masa była zbyt luźna można dodać niewielką ilość bułki tartej .Ser,paprykę i ogórka pokroić w grubsze słupki ,kłaść na środku na porcji i zlepić brzegi nadając im kształt kotletów.Dokładnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju .Podajemy gorące z ziemniakami i z dowolną sałatką .

Dobrze jest do oleju w którym smażymy kotlety dodać niewielką ilość masła,wtedy będziemy mieli delikatniejszy smak naszych kotlecików.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 05.10.2012 09:19
Apetyczny obiadek.
Ewa104 24.03.2011 07:54
Super pomysł na piątkowy obiad.
ewelinapac 13.03.2011 06:53
rewelacja
bami 10.12.2010 16:24
Świetny pomysł na bezmięsne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat