Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowy serniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
herbatniki 200 g
twaróg 1 kg
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1 szklanka
aromat śmietankowy 1 łyżeczka
skórka cytrynowa 1 łyżka
jajko 4
kolorowe pianki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowy serniczek

SPÓD:
Herbatniki bardzo drobno rozgniatamy. Masło topimy. Przestudzone masło i miazgę z herbatników razem mieszamy i wykładamy nimi spód tortownicy (22-23cm) mocno dociskając.

MASA SEROWA:
Do twarogu dodajemy mąkę, cukier, aromat i skórkę i łączymy składniki. Następnie dodajemy jajka. Gdy masa będzie już gotowa wsypujemy pianki i mieszamy łyżką.

Wylewamy na spód i pieczemy przez 60 minut w 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak