Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
białko
4 sztuki -
cukier
3/4 szklanki -
mąka pszenna
1 i 1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
100 ml -
mak
3 łyżki -
owoce kandyzowane
50 gram
Lukier i dekoracja
-
cukier puder
6 łyżek -
sok z cytryny
-
owoce kandyzowane
50 gram
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





Pieczemy 35 minut w temperaturze 200 stopni C
Cukier puder mieszamy z niewielką ilością soku z cytryny. Tak przygotowanym lukrem smarujemy wystudzone ciasto i posypujemy wierzch kandyzowanymi owocami.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się