Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 300 gramów
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 gramów
mleko skondensowane 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: pianka z czerwonych porzeczek

Porzeczki zalać szklanką wody, ugotować i przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić w 2-3łyżkch wrzątku, przestudzoną wlać do porzeczek. Miskę z przecierem wstawić do większego naczynia z bardzo zimną wodą (może być z lodem) i ubijać. Gdy masa zacznie gęstnieć powoli wlewać mleko ciągle ubijając. Jeśli jest potrzeba dosłodzić do smaku. Piankę przełożyć do pucharków i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 11.05.2011 21:55
Na pewno wypróbuję.
wolochski 16.12.2010 20:56
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak