Pianka wiśniowa z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleka skondensowanego niesłodz

    1 szklanka
  • galaretka wiśniowa

    1
  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę ciemną wiśniową rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż jest na opakowaniu (1-1,5 szklanki), studzimy.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mleko skondensowane miksujemy na dużych obrotach, dodając galaretkę ciemną (ostudzoną, ale jeszcze nie ściśniętą). Miksujemy aż powstanie piana.
Do pucharków wlewamy troszkę jasnej galaretki wkładamy do lodówki żeby się ścięła, wyjmujemy i na wierz nakładamy piankę. Wkładamy do lodówki.
Podajemy mocno schłodzoną, dekorujemy owocami i podajemy.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 16.09.2012 21:13
pyszniutki deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat