Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka wiśniowa z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleka skondensowanego niesłodz 1 szklanka
galaretka wiśniowa 1
galaretka cytrynowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka wiśniowa z galaretką

Galaretkę ciemną wiśniową rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż jest na opakowaniu (1-1,5 szklanki), studzimy.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mleko skondensowane miksujemy na dużych obrotach, dodając galaretkę ciemną (ostudzoną, ale jeszcze nie ściśniętą). Miksujemy aż powstanie piana.
Do pucharków wlewamy troszkę jasnej galaretki wkładamy do lodówki żeby się ścięła, wyjmujemy i na wierz nakładamy piankę. Wkładamy do lodówki.
Podajemy mocno schłodzoną, dekorujemy owocami i podajemy.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 16.09.2012 21:13
pyszniutki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak