Przepis i sposób przygotowania na: Pianka owocowa
Galaretkę brzoskwiniową odstaw do stężenia.
Natomiast galaretkę truskawkową wlej do prostokątnego pojemnika.
Drugą galaretkę brzoskwiniową rozrób w 1 i 3/4 szklanki wody.
Odstaw do stężenia.
Tortownicę wyłóż pergaminem, na spodzie ułóż okrągłe biszkopty. Schłodzone mleko ( 300 ml ) wlej do misy miksera/robota, wsyp 2 opakowania śnieżki i ubijaj do uzyskania aksamitnej masy.
Pod koniec ubijania dodaj brzoskwiniową galaretkę rozrobioną w mniejszej ilości wody. Przygotuj owoce. Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój na cienkie plastry. Jagody przebierz, umyj.
Zastygniętą czerwoną galaretkę pokrój na małe kostki.
Połowę ubitej śnieżki wyłóż do tortownicy na biszkopty, rozsyp część jagód i czerwonej galaretki, przykryj to resztą bitej śmietany.
Na wierzchu ułóż pokrojone brzoskwinie, rozsyp jagody oraz ułóż resztę truskawkowej galaretki.
Całość zalej tężejącą już galaretką. Deser odstaw do wystudzenia.