Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkoptach.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

róznokolorowe galaretki 3 sztuki
mleko skondensowane 1/2 litra
biszkopty okrągłe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkoptach.

Kroki postępowania

1
Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie wyłożyć biszkopty jeden obok drugiego.
Krok 1 - Pianka na biszkoptach. foto
2
Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, odstawić aż zacznie tężeć. Zmiksować na wysokich obrotach powoli wlewając połowę mleczka skondensowanego. Wlać na biszkopty.
Krok 2 - Pianka na biszkoptach. foto
3
Kiedy stężeje drugą galaretkę przygotować w podobny sposób, wylać na pierwszą piankę.
Krok 3 - Pianka na biszkoptach. foto
4
Kiedy stężeje zalać tężejącą trzecią galaretką rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Pianka na biszkoptach. foto
5
Odstawić do całkowitego stężenia do lodówki, pokroić na kawałki i podawać.
Krok 5 - Pianka na biszkoptach. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.12.2013 18:47
wygląda bajecznie
Angelika10 25.11.2013 10:10
bardzo dobre ;)
romanrafal
romanrafal 02.06.2013 09:04
palce lizać
barbara11561 18.05.2013 01:18
świetny deser:)
caralajna 25.04.2013 07:30
jak ja lubię pianki! :)
Motorek 23.11.2012 09:14
rewelacyjna
IlonaAlbertos 18.11.2012 18:58
Pyszna, lekka, apetyczna :)
Anna138 16.11.2012 22:34
super
Ada-Gaba 11.10.2012 08:27
wygląda apetycznie
IZABELA29 13.09.2012 10:13
pyszne
mirosława4 09.09.2012 20:59
smaczne nieraz robię podobnie :)
mela25 31.08.2012 09:30
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak