Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkopcie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jajko 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białka jaj 3 szt
cukier 1 łyżka
dżem truskawkowy 3 łyżki
galaretka cytrynowa 1 opak
galaretka wiśniowa 1 opak
Żelatyna wieprzowa Prymat
Pianka: I
Pianka: II

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkopcie

CIASTO
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić białka, połączyć z ciastem piec w temp.170 stop.
Pianka I
Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodając żelatynę, odstawić.
Ostudzony biszkopt, posmarować dżemem truskawkowym.
Na dżem wyłożyć piankę białą.
Na piankę białą, wyłożyć piankę żółtą, białka jaj ubić na sztywno, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody, tężejącą galaretkę dodawać do ubitych białek, wymieszać.
Galaretkę wiśniową, przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką polać wierzch ciasta.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 19.02.2011 12:45
pyszności i lekkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak