Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
4 łyżki -
cukier
4 łyżki -
jajko
4 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
białka jaj
3 szt -
cukier
1 łyżka -
dżem truskawkowy
3 łyżki -
galaretka cytrynowa
1 opak -
galaretka wiśniowa
1 opak -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
Pianka:
I -
Pianka:
II
Sposób przygotowania
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ubić białka, połączyć z ciastem piec w temp.170 stop.
Pianka I
Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić.
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodając żelatynę, odstawić.
Ostudzony biszkopt, posmarować dżemem truskawkowym.
Na dżem wyłożyć piankę białą.
Na piankę białą, wyłożyć piankę żółtą, białka jaj ubić na sztywno, dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szklance wody, tężejącą galaretkę dodawać do ubitych białek, wymieszać.
Galaretkę wiśniową, przygotować według przepisu na opakowaniu.
Tężejącą galaretką polać wierzch ciasta.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się