Pianka na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ponadto :

  • śmietana śnieżka

    1 szt
  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • mleko

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i wylać na blachę o rozmiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temp. 180 stopni.
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu w dwóch osobnych garnkach.
Mleko wlać do wysokiego naczynia i wsypać śmietanę śnieżkę i ubić, dodać jedną tężejącą galaretkę i dobrze roztrzepać.
Śmietanę z galaretkę wylać na biszkopt, dać na pół godziny do lodówki do schłodzenia i potem zalać drugą galaretką i dać do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 16.08.2013 07:31
Świetne, delikatne ciacho :)
miroslawa 07.01.2013 16:35
pyszne, smaczne, delikatne, uwielbiam takie
halina17 07.01.2013 13:38
Dobre ciasto.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat