Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka na biszkopcie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ponadto :
śmietana śnieżka 1 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka na biszkopcie

Biszkopt: białka ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać i wylać na blachę o rozmiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temp. 180 stopni.
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu w dwóch osobnych garnkach.
Mleko wlać do wysokiego naczynia i wsypać śmietanę śnieżkę i ubić, dodać jedną tężejącą galaretkę i dobrze roztrzepać.
Śmietanę z galaretkę wylać na biszkopt, dać na pół godziny do lodówki do schłodzenia i potem zalać drugą galaretką i dać do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.08.2013 07:31
Świetne, delikatne ciacho :)
miroslawa 07.01.2013 16:35
pyszne, smaczne, delikatne, uwielbiam takie
halina17 07.01.2013 13:38
Dobre ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak