Pianka jogurtowa z galaretką i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 Litr
  • cukier puder

    1 Kopiasta łyżka
  • galaretka cytrynowa

    3 Szt
  • galaretka truskawkowa

    2 Szt
  • biszkopty okrągłe

    1 Opakowanie
  • truskawki świeże

    400 g
  • nektarynki 2 obrane

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt ułożyć w prostokątnym naczyniu. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/4 szkl wrzątku, pozostawić do wystudzenia. Jogurt chwilę miksować z cukrem pudrem aby miał gładką konsystencję, powoli wlewaćwiczenia zimną galaretkę i miksować. Masę jogurtowa wylać na biszkopty, włożyć do lodówki na dwie godziny. Truskawki i nektarynki oczyścić i pokroić na kawałki, ułożyć na warstwie jogurtowej. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szkl wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Gdy będzie lekko tężejąca wylać na owoce. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 03.06.2017 21:21
apetycznie wygląda
Franciszek 02.06.2017 20:43
Pyszne do kawy
Bernadeta1 02.06.2017 19:20
pyszne słodkości
Stenka 02.06.2017 19:18
smaczne ciasto
adelajda 02.06.2017 18:08
dobry deserek
Wacław 02.06.2017 14:57
pyszny letni deser :-)
Ela15 02.06.2017 14:04
ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat