Pianka jogurtowa z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    750 ml
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 opakowanie
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    do smaku
  • kakao do posypania

  • sok malinowy

    50 ml
  • galaretka wiśniowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pianka jogurtowa z galaretką foto
Rozpuszczamy każdą galaretkę w osobnym pojemniku w 2 szklankach wody. Czekamy do całkowitego stężenia galaretek. Można włożyć przestygnięte galaretki do lodówki.
Krok 2 - Pianka jogurtowa z galaretką foto
Do miski wlewamy jogurt naturalny, sok malinowy i wsypujemy cukier puder. Całość mieszamy mikserem , podczas ubijania dodajemy żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie (3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w paru łyżkach ciepłej wody). Wszystkie składniki mieszamy mikserem aż do uzyskania piany z tworzącymi się pęcherzykami powietrza.
Krok 3 - Pianka jogurtowa z galaretką foto
Do pucharków rozkładamy galaretkę pokrojoną w kostkę średniej wielkości. Następnie wlewamy masę jogurtową i przystrajamy kilkoma kostkami galaretki i posypujemy kakaem. Tak przygotowany deser wkładamy do lodówki do chwili stężenie, na ok 2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 30.01.2014 11:01
lubię takie deserki z galaretką
kuklik 01.10.2013 09:09
przepyszny deserek
gosia56 12.08.2013 08:22
napewno pycha
Alex_M 10.07.2013 16:04
fajny deserek!
Ewelina38 04.07.2013 13:10
rewelacyjny deserek, moje dzieciaki za nim przepadają.... :P)
Kulinarna Ja 28.05.2013 19:28
ale pięknie wygląda, super!
cooleczka 21.05.2013 23:05
ale fajnie wygląda
Magda24 21.05.2013 20:24
pyszny deser
justys759 21.05.2013 19:44
wspaniały deserek:)
stokrotka 21.05.2013 17:29
smakowity deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat