Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowa w cieście miodowym.
Wszystkie składniki na deseczki miodowe wrzucić do miski wg kolejności i zagnieść na gładkie ciasto, podzielić na 2 równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wygnieść pierwszą połowę ciasta i wrzucić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min. piec w temp. 200°C, do zarumienienia. Czynność powtórzyć z drugą częścią ciasta.
Każdą z galaretek rozpuścić w 1 szkl. wody (1 szkl. = 250 ml), po wystygnięciu dodać 200 g jogurtu greckiego, dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową i pozostawić do momentu aż zacznie delikatnie tężeć, wylać na ciasto miodowe i wstawić do lodówki, żeby było szybciej każdą z miseczek można wrzucić na chwilę do zamrażalnika.
Gdy wylejesz ostatnią warstwę przyłóż deseczkę miodowa i delikatnie przygnieć, odstaw do lodówki, żeby ciasto dobrze stężało, można zrobić polewę lub posypać cukrem pudrem.