Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jogurtowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3,5 łyżeczki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
syrop z pomarańczy 60 ml
cukier puder 3,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jogurtowa

Każdą z galaretek rozpuścić w 400 ml gorącej, po czym przelać do 3 płaskich naczyń i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie talerze wstawić na chwilę do gorącej wody, dzięki czemu łatwiej będzie wyjąć galaretki, po czym pokroić je w kostkę.

Kawałki galaretek przełożyć do pucharków (część odłożyć do dekoracji).
Żelatynę rozpuścić w 120 ml gorącej wody i przestudzić.

Jogurt naturalny zmiksować. Następnie dodać żelatynę, syrop z pomarańczy oraz cukier puder. Całość mieszać do chwili, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą oraz powstaną pęcherzyki powietrza.

Galaretki zalać masą jogurtową. Wierzch udekorować odłożonymi kostkami. Deser wstawić do lodówki aby stężał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 21.02.2014 17:54
lubię takie desery
caralajna 03.02.2014 18:02
pyszny deser
Małgorzata9 30.01.2014 23:04
pyszny deserek
danusia19671 30.01.2014 19:51
Ja też uwielbiam takie desery
Ewelina301 30.01.2014 19:25
uwielbiam takie desery :)
patryska76 30.01.2014 19:13
Pycha... ;-)
Czyki 30.01.2014 16:39
Poproszę o właśnie taki puchareczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak