Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka jablkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 g
galaretka cytrynowa
łyżka żelatyny
mus jabłkowy 1 szklanka
sok jabłkowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka jablkowa

Galaretkę wraz z żelatyną rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, dodać sok jabłkowy. Gdy wystygnie, dodać mus jabłkowy i jogurt, dobrze zamieszać.Jeśli mus i sok nie są słodkie, dodać nieco cukru. Wlać do okrąglego naczynia i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Potem ładnie się kroi na kawałki. Mozna dodać cynamonu i bitej śmietany, ale jest dobra i bez tego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.05.2013 17:07
bardzo fajny przepis
Łukasz15 25.08.2012 11:17
Smaczna
bietka 15.07.2012 14:39
pychotka
Izabela28 27.06.2012 13:59
super pomysł na deser; ciasto z taką pianką też by było dobre:)
kasienka23 23.05.2012 22:23
świetny deserek! :) z pewnością spróbuję
sara1 06.03.2012 09:13
apetyczny deserek
Izabela/bella81 18.11.2011 10:21
fajna:)
Smakuj 27.07.2011 13:36
ciekawe
Ewa111 22.07.2011 10:39
bardzo pyszny i pomysłowy deser
Goya 01.05.2011 12:32
super
Emilia22 17.11.2010 17:57
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak